Meespelen?

Het Strijkersgilde wordt per project geformeerd. Uitgangspunt is daarbij dat diegenen die aan eerdere projecten hebben meegedaan, voorrang hebben bij de plaatsing. Maar: niet iedereen kan of wil ieder project meespelen. Bovendien zijn wij pas net met het Strijkersgilde begonnen en wij komen graag in contact met goede spelers in de regio. Dus als je zin hebt om met ons mee te spelen: dit is een mooie kans om aan te haken. Met name violisten zijn welkom.

Wil je liever eerst de kat uit de boom kijken? Ook dat kan. Kom naar een repetitie en doe vrijblijvend een keertje mee? Als je dat van te voren aan ons laat weten, dan krijg je een link naar de partijen zodat je die kan bekijken.

Op dit moment zijn wij het orkest aan het formeren voor het voorjaarsconcert 2024. Nieuwe aanmelders zijn dus welkom, maar we geven geen garantie dat je meteen in het orkest geplaatst wordt. Je hoeft niet voor te spelen, maar we laten je bij de eerste repetitie van een project met ons meedoen, zodat we wederzijds aan elkaar kunnen “snuffelen”. Pas na plaatsing in het orkest hoef je de contributie te betalen voor dat project. Als je niet geplaatst wordt betekend dat niet dat we je helemaal niet bij het Strijkersgilde willen hebben. We houden je dan op de hoogte van nieuwe activiteiten waaraan je mee zou kunnen doen, bv. een kamermuziek-dag oid.

Het voorjaarsconcert is op zaterdagmiddag 20 april 2024 in de Kruiskerk te Burgum. Aanvang 15.00 uur.

Het programma:

  • J.S. Bach, uit Das Musikalisches Opfer BWV 1079: Ricercar a 6
  • G. Donizetti, Strijkkwartet nr. 17 in D, arrangement voor strijkorkest
  • A. Foote, Serenade for strings, opus 25

De repetitiedata: 26 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 8 april en 15 april.

Alle repetities zijn van 10:00 tot 12:30 uur in De Rinkelbom te Heerenveen met uitzondering van de repetitie van 8 april. Die is in de Kruiskerk te Burgum. Voorafgaand aan het concert hebben we een inspeel/akoestische repetitie van 13.30 – 14.15 uur.

In principe rekenen we op je aanwezigheid bij alle repetities, overmacht daargelaten. Als je tevoren al weet dat je meer dan 1 repetitie moet verzuimen, dan is het aan het bestuur om – in overleg met de dirigent – te besluiten of je wel of niet kunt deelnemen.

De deelnemerskosten bedragen €125,00. Die hoef je pas te betalen na de bevestiging dat je geplaatst bent.

Zin om mee te doen? Meld je aan via het aanmeldformulier.
Let op! Aanmelden betekent niet automatisch dat je wordt geplaatst. We streven naar een evenwichtige bezetting waarbij het speelniveau niet te ver uiteen loopt.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar secretaris@strijkersgildeheerenveen.nl